2010-01-28 17:10:46• hírek • Balog Anita

Megbukott Mutu a doppingteszten

Az Olasz Olimpiai Bizottság csütörtökön tett bejelentést: Adrian Mutu, a Fiorentina román válogatott csatára megbukott egy korábban elvégzett doppinteszten.

A 31 éves csatár a január 10-i, Bari elleni bajnoki meccset követő ellenőrzésen produkálta a később pozitívnak bizonyuló mintát, melyben a szibutramin nevű étvágycsökkentő szer nyomait találták meg.

Adrian Mutunak nem ez az első pozitív teszteredménye. 2004 októberében azért kellett távoznia a Chelsea-től, mert az egyik vizsgálat során kokaint találtak a szervezetébe.

A román sportvilág meglehetősen vegyesen fogadta a hírt. Gigi Becali, a Steaua tulajdonosa egyhangúan jelentette ki: nem lepődött meg az eredményen, mert Mututól minden kitelik. Gica Popescu megértő a csatárral: Mutu egy rövid kihagyás után újra formába akart jönni, sajnos túl gyorsan. Az étvágycsökkentőre valószínűleg azért volt szüksége, hogy elérje a versenysúlyát.

A fiorentina.it hivatalos honlap szerint a csatár épp edzés közben kapta a hírt, miszerint megbukott a doppingvizsgálaton. Sokkoltnak tűnt, azonnal abbahagyta az edzést és az öltözőbe ment.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: